Vierpolders onnodig met 4 – 2 (rust 0 - 2) onderuit bij Hekelingen

Scheidsrechter

Knops, E.J.

Accommodatie

Onbekend

Onder prima omstandigheden (zonder Jaimie, Mike,Ruud en Jelle) werd er pas om 15.20 uur afgetrapt in Hekelingen. In de eerste twintig minuten een beter Hekelingen dat ook een veldoverwicht had en een uitstekende kans kreeg maar gelukkig werd de bal naast gekopt.

In de 21e minuut kwam Vierpolders over rechts voor het eerst in de buurt van het doel van de tegenstander. Dennis Meijboom trok de bal strak voor en Ricardo Nijsen kwam goed voor zijn man en dat was 0 – 1.

Nauwelijks vijfminuten later was het Glenn Stoffers die vanaf links rand zestien hard uithaalde en via een been vloog de bal bovenin het doel 0 – 2.

Een rustgevende voorsprong zou je denken maar het liep anders.

Kort na dit doelpunt beroerde Friso Klok buiten de zestien de bal met de hand en hij kreeg hiervoor direct rood. Veldspeler Patrick Scheerhoorn moest zijn plaats afstaan aan veldspeler Tim Hokke die nog ruim een uur zijn doel moest proberen schoon te houden.

Hekelingen zette een tandje bij en Vierpolders kreeg het lastig, maar de rust werd behaald met een 0 – 2 voorsprong.

In de tweede helft na tien  minuten een blessurebehandeling en Hekelingen zou de bal teruggeven. Het werd dus gewoon een schot op het doel die met moeite door gelegenheidsdoelman Tim over werd getikt.

De spanning nam toe en de wedstrijd werd onvriendelijker. Rond  de 70e minuut kwam Bart Rollof vrij voor de keeper en had Vierpolders op 0 – 3 moeten/kunnen komen.

Helaas, maar een minuut later scoorde Hekelingen vanaf links de aansluitingstreffer en kort daarna werd Glenn gewisseld voor Nick Krowinkel.

Een kwartier voor tijd werd het 2 – 2. Hekelingen drong verder aan en Vierpolders kon er nog maar spaarzaam uitkomen. Het duel leek op 2 – 2 af te gaan maar de zeer matig leidende scheidsrechter Knops legde de bal voor Hekelingen op de stip na een Schwalbe van een Hekelingenspeler. Een gele kaart voor die Schwalbe was meer op zijn plaats geweest. Vriend en vijand waren verbaasd over deze beslissing maar Hekelingen maakte dankbaar gebruik van dit vervroegde sinterklaascadeautje  3 -2.

In blessuretijd werd het ook nog 4 -2 en, een onnodige nederlaag was een feit.

Door dit resultaat blijft Vierpolders op de 5e plaats en door het verrassende verlies van Rockanje dat na een 3 – 1 voorsprong met 3-6 tegen  WCR staat Egelantier Boys nu aan kop.

Volgende week mag Vierpolders naar en tegen  Simonshaven laten zien dat het veel beter kan.