Coosenhoekstraat 26 A
3237AE
VIERPOLDERS
tel. 0181-414644

De eerste van april. Op een vrijdag. Volop feest in de dagen en avonden er omheen. Een  belangrijke wedstrijd van de selectie was vandaag dan toch maar verzet. Jongeren onder 17 stond op het veld. Het hoofdveld. De wedstrijd van vandaag werd voor één minuut even opzij gezet om als team en tegenstander in een moment van stilte respect te tonen voor André Krowinkel. Hij wàs en ìs VV.Vierpolders en als mens een onnavolgbare doorzetter. Voorbeeld voor ons allemaal. Het begin van april was koud en bewolkt maar de zon scheen desondanks. Vierpolders zocht elkaar. Een bijzonder moment en misschien wel een inspiratie voor een mooie wedstrijd. En dat werd het. Vierpolders speelde met rouwbanden. Nicky moest werken maar zou vanmiddag toch nog aanwezig kunnen zijn. Ryan was de coach.

Niet zómaar een tegenstander maar een directe concurrent. Vierpolders had inmiddels de eerste plaats uit het hoofd gezet en daarover blijven gemengde gevoelens spoken.
Vandaag? Het ging gelijk op. Vierpolders speelde goed. OVV speelde goed. Beide teams speelden als het ware tussen de zestien. Toch zag ik Vierpolders solide spelen op alle drie de posities en dat gaf hoop. Spelers waren zich bewust van hun eigen mogelijkheden en wisten hier heel efficiënt mee om te gaan. OVV kwam er niet goed door. Na twintig minuten kwam er de eerste echte kans. Timo Poot bereikte de hoek. De OVV keeper was paraat. Aan de andere kant greep Aron precies op het goede moment in voor de goal. Vijf minuten later was Timo weer bij de goal. Hij werd gehaakt. Penalty. Hij nam ‘m zelf. 1-0. Een paar minuten later was er een geweldig samenspel tussen Timo en Lou. 2-0. Vierpolders had binnen korte tijd orde op zaken gesteld. Het werd nog mooier. Een speler die altijd doorgaat en nooit stopt. Armani. Jager. Ook nu. De bal werd niet goed uitverdedigd en Armani joeg net zolang totdat hij in positie kwam. Dion was als een bliksem ter plekke om het doelpunt veilig te stellen maar de bal was al over de lijn. 3-0. Mooi samenwerkend voetbal om te zien. Van iedereen.

De tweede helft. OVV zette heel veel druk en handelde sneller. Vierpolders kon stand houden. Daniel moest aan het werk en hield de nul. Knap werk en mooie reddingen.

Een overwinning op een bijzondere ochtend. Belangrijker was de geest en het voetbal. Of tòch de getallen? Jonge Spartaan won vandaag van WFB en dat maakt de achterstand op WFB ineens maar twee punten. Met nog drie wedstrijden te gaan gaat het misschien tòch nog over een eerste plaats? Het was vandaag niet zomaar een wedstrijddag. Heel veel succes in de voorbereiding.