"Kampioen" SV. Poortugaal JO19.5 - Vierpolders JO19.1 (uitslag: 2-6)

sv Poortugaal JO19-5

Vierpolders JO19-1

4e klasse (3e fase) 06*

1 juni 2024 12:15

T. Klaassen

Sportpark Polder Albrandswaard
Albrandswaardseweg 84 B
3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

Niet verloren dit seizoen, op één bekerwedstrijd na dan. Bovenaan in de competitie. Of Vierpolders wèrkelijk kampioen zal worden is nog de vraag. Het team is uitgespeeld maar andere teams nog niet. Op deze dag was er echter nòg een kampioen. Alle reden om met pen en fototoestel nog één keer langs de lijn te gaan staan.

Verschillende spelers maken al sinds seizoen 2012/2013 deel uit van een vaste kern in dit team. Volgend seizoen wordt de overstap gemaakt van de jeugd naar de senioren en zal de groep definitief uit elkaar gaan en dat is toch wel bijzonder. Nicky Krowinkel en Ryan Rodenrijs leidden jarenlang dit team. Pieter van Eijsden heeft ervoor gezorgd dat de groep de laatste jaren als jeugdteam bij VV. Vierpolders kon afmaken en zijn inbreng was groot: zoon Xander als basisspeler in het team, moeder Sandra als wasmoeder en hijzelf als scheidsrechter, vlagger en ook nog eens trainer. Een indrukwekkende bijdrage aan een vereniging.

De training van JO19.1 werd verzorgd door Pieter van Eijsden en Ryan Rodenrijs. Die laatste gaat al mee vanaf het allereerste begin van het team. Ryan leidt nu ook JO16 en kan dus niet altijd  op zaterdag bij de wedstrijden zijn. Niettemin een onmisbare bouwsteen in het fundament van het team. Het moet gezegd zijn.

Maar Pieter van Eijsden verdiende vandaag speciale aandacht. Zoals gezegd heeft hij zich met hart en ziel gestort in VV. Vierpolders. Soms met (te)veel geluid. Maar ja, wat wil je van een Feyenoord-supporter die “zijn” club leeft en ademt? Pieter is bovenal Feyenoord  maar óók VV. Vierpolders. Een harde kern waar je doorheen moet prikken. Want naast harde woorden zijn er immer harde daden. Vaak helpt hij de club door “dan toch maar” te vlaggen of te fluiten of zelfs een team te leiden zodat dit kan blijven bestaan. De club is er enorm mee geholpen.

Pieter is een liefhebber van voetbal. Engels voetbal. Duits voetbal. Hij mag er graag komen of het volgen op televisie.  Engelse supporters die in de Pub voor de wedstrijd diepgeraakt hun liederen zingen. Een land waar een volkslied meer is dan alleen maar een tekst. Het hoogstaande Engelse voetbalniveau. Als je “Old Trafford” zegt dan kun je deze brompot emotioneel raken want hij voelt het tot op zijn bot. Maar ook het Duitse voetbal. Dóórgaan en nooit opgeven. Tot de laatste minuut. Het heeft hem als trainer gevormd. Als het even kan komt hij op zaterdagmiddag tòch nog even naar de club om het 1e te zien spelen. Dan moet er een “sapje” worden gedronken.

Voor wie hem persoonlijk kent is er natuurlijk muziek. Voor de Schotse zanger Fish heeft hij een speciale plek in zijn hart, voormalig leadzanger van Marillion. Het inspireert hem en ik begrijp dat wel.

Vandaag dan maar. De wedstrijd. Over de jongeren onder 19 kan heel veel worden gezegd maar een groep als deze aansturen is een behoorlijke klus. Een trainer heeft met deze leeftijdsgroep te maken met allerlei bijzondere factoren en daar gaat héél véél tijd in zitten. Vandaag dus ook – al is het alleen maar om iedereen op tijd bij SV Poortugaal te krijgen.

Vierpolders moest deze wedstrijd winnen, het liefst met hoge cijfers, maar ook dàn was het vandaag nog geen garantie voor een kampioenschap. Vierpolders bracht misschien wel een dreamteam op het veld maar de wedstrijd wilde maar niet ontbranden. Op het veld speelden verschillende kwaliteiten maar deze konden zich niet samensmelten tot een team. Hiervoor was regelmatige training vereist. De zwakke plek èn de kopzorgen van de trainer…Teun maakte de 0-1 met een heerlijke “ouderwetse” loopactie. Vlak voor rust maakte Poortugaal de 1-1. Toch weer kopzorgen.
De tweede helft. Vierpolders hield de stemming erin en misschien zorgde dat dan wel voor een klinkende overwinning. Na heel veel jaren aan de zijlijn ben ik er eigenlijk wel zeker van. Dit team had vaak een geest en soms alleen maar een stemming. Hoe dan ook maakten ze ook vandaag weer samen het verschil. Pieter kon tevreden lachen met een 2-6 overwinning op deze dag. Een mooie afsluiting.

Volgend seizoen zal Pieter waarschijnlijk aansluiten bij Vierpolders 2. Vierpolder JO19.1  gaat een eigen weg maar dan toch vooral bij deze club. Vierpolders mag trots zijn op leden die al zo lang lid zijn van de club en ook nu weer besluiten te kiezen voor hùn eigen club. Dit was echt het laatste verslag. Het was mij een eer en vooral een genoegen!

Arjan Herforth

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!